Matrassen

Kies de matras die perfect bij u past

Stelt u zich eens voor dat uw lichaam zo ontspannen zou aanvoelen dat het lijkt alsof u zweeft...

Time-Live KOUD SCHUIM matrassen passen zich perfect aan de contouren van uw lichaam aan en ondersteunen u zodanig dat u zich helemaal gewichtloos voelt. Het unieke materiaal is zacht waar u het wenst en stevig waar u het nodig heeft, zodat u uitgerust aan de dag kunt beginnen.

Waarom Time-Live koud schuim en géén traagschuim?

- De eerste keuze van artsen
- Gecertificeerde Technologie
- De hoogste kwaliteit in ondersteuning en comfort
- Innovatief
- Uniek

Koudschuim matras kopen, waarop letten?

Informatie over koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen zijn sinds een aantal jaren erg populair in Nederland, eigenlijk in heel Europa hebben ze enorm terrein gewonnen. De voornaamste reden van het winnen aan populariteit is dat matrassen van koudschuim vele voordelen hebben ten opzichte van bijvoorbeeld polyether matrassen en pocketvering matrassen. In dit artikel leggen we uit wat alle voordelen zijn van koudschuim matrassen en waarop u letten kunt bij het kopen van een nieuw koudschuim matras.

Wat is koudschuim eigenlijk?

Koudschuim is volgens Wikipedia (en ook volgens ons) een type polyurethaanschuim. Daar waar polyether ook een polyurethaanschuim is, is koudschuim dat ook. Alleen koudschuim heeft een ander productieproces achter de rug, waardoor het een open celstructuur heeft. De term ‘Koudschuim’ komt doordat het schuim in niet verwarmde vormmallen gemaakt wordt.

koudschuim matras kopen

Een betere naam voor koudschuim is HR schuim, High Resilience schuim. Dit staat  voor de goede veerkracht die koudschuim heeft.

Voordelen van koudschuim matrassen

 1. Koudschuim heeft van zichzelf een open celstructuur, en hierdoor ventileert het matras goed en kan het lichaamsvocht goed afvoeren.
 2. Koudschuim is erg veerkrachtig en zeer duurzaam (gaat dus lang mee)
 3. Deze duurzaamheid gekoppeld aan het hoge ligcomfort maakt een koudschuim matras altijd een goede keuze
 4. Koudschuim kent geen kuilvorming, dit in tegenstelling tot goedkope polyether matrassen
 5. Koudschuim is gemakkelijk op maat te maken, daarom is een koudschuim matras ideaal voor matrassen op maat. 
 6. koudschuim is van zichzelf anti-allergisch en geurloos.

Waarop letten bij het kopen van een nieuw koudschuim matras?

Als u er uit bent en een koudschuim matras kopen wilt, dan zijn er een aantal punten waarop u kunt letten alvorens u tot koop overgaat:

 • Let op de HR waarde van het koudschuim. Een goed koudschuim matras heeft minimaal een HR 40. Hoe hoger de HR waarde, hoe hoger de densiteit van het matras is.
 • Let er op dat het matras in verschillende hardheden verkrijgbaar is. Hierbij is uw keuze persoonlijk. De een vindt een hard matras lekker liggen en een ander vindt een medium hard of soft matras weer comfortabel liggen.
 • Vraag naar de herkomst van het koudschuim. Globaal gezien is West Europese koudschuim beter dan goedkope koudschuim uit bijvoorbeeld Azië. Dit komt onder andere doordat daar totaal geen controle is wat men in het schuim verwerkt en wordt het schuim vacuüm verpakt vervoerd om kosten laag te houden. Het vacuüm vervoeren van koudschuim gaat zeer ten koste van de kwaliteit. Kies dus altijd voor een koudschuim matras met Europese grondstoffen.
 • Kijk of de matrashoes wasbaar is.
 • Let ook op de dikte van het matras. Een dun koudschuim matras is dan wel goedkoper maar gaat wel minder lang mee doordat een dun schuim matras intensiever gebruikt wordt en meer doorzakt.

Meer weten over matrassen?

Wilt u meer informatie over koudschuim matrassen of over matrassen in zijn algemeenheid stuur een E-mail naar Matt Kicken.